ο μοντέλο της συλλογής μας, εμπνευσμένο από το μοντέλο Ρολόι του Ιταλικού Βασιλικού Ναυτικού 1938.

● Όχι αδιάβροχο
● Όχι φωσφορίζον

ΠΕΜΠΤΗ
2 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Το ρολόι των Ιταλών δυτών
Από το 1938, τα ρολόγια Radiomir της Panerai αποτελούσαν μέρος του εξοπλισμού του Ιταλικού Βασιλικού Ναυτικού, ειδικότερα των διοικητών και των μελών της δύναμης Γάμα που έφεραν σε πέρας με επιτυχία πολυάριθμες αποστολές εναντίον εχθρικών πλοίων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
 
Αρχικά η Panerai ειδικευόταν στην κατασκευή οργάνων πλοήγησης για το Βασιλικό Ιταλικό Ναυτικό, από βυθόμετρα μέχρι φακούς, με μόνη εξαίρεση τα ρολόγια καρπού. Στη διάρκεια, ωστόσο, του πολέμου, το Βασιλικό Ιταλικό Ναυτικό χρειαζόταν, όπως ήταν λογικό, ρολόγια καρπού, οπότε στράφηκε στους κατασκευαστές των περίφημων ρολογιών Oyster, την εταιρεία Rolex. 
 
Τα ρολόγια αυτά έπρεπε να είναι καταδυόμενα, όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μεγέθους, ώστε να διαβάζονται εύκολα, και επίσης ορατά στο σκοτάδι, εφόσον οι δύτες τα φορούσαν σε μυστικές νυχτερινές αποστολές. Προς τον σκοπό αυτό η Panerai ανέπτυξε τα καντράν με φωσφορίζον ράδιο, τα λεγόμενα Radiomir. 
 
Παρότι προορίζονταν για το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, ορισμένα από αυτά τα ρολόγια κατέληξαν στο Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό (Kriegsmarine), συγκεκριμένα στους κολυμβητές μάχης (Kampfschwimmers). Oι τελευταίοι συχνά τα χάραζαν μόνοι τους με ακανόνιστο τρόπο, σαν να χρησιμοποιούσαν μηχανή για τατουάζ, με αποτέλεσμα κάθε πίσω όψη να είναι μοναδική.