Το μοντέλο της συλλογής μας, εμπνευσμένο* από το μοντέλο Pilot montre d’aéronef type 20.


● Όχι αδιάβροχο
● Όχι φωσφορίζον
*Το μικρό εσωτερικό χρονόμετρο προσφέρει την εμφάνιση των αυθεντικών χωρίς να είναι λειτουργικό.

ΤΕΤΑΡΤΗ
12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Το ρολόι των Γάλλων πιλότων 
Αντλώντας έμπνευση από το πνεύμα των αδελφών Ράιτ, η ελβετική εταιρεία Ζenith δημιούργησε αυτό το ρολόι, αντικείμενο λατρείας για τους συλλέκτες, για να τιμήσει τις ένδοξες ημέρες της Aéropostale (της γαλλικής αεροπορικής ταχυδρομικής εταιρείας) η οποία διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολύ σύντομα το ρολόι αναδείχθηκε σε πραγματικό σύμβολο, εύκολα αναγνωρίσιμο ανάμεσα σε όλα τα ρολόγια τα κατασκευασμένα ειδικά για πιλότους. 
Η ιστορία του συγκεκριμένου μοντέλου αρχίζει το 1909, όταν ο Λουί Μπλεριό έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε με αεροπλάνο πάνω από τη Διώρυγα της Μάγχης, από το Καλέ της Γαλλίας μέχρι το Ντόβερ της Αγγλίας, φορώντας στον καρπό του ένα ρολόι Zenith. To επίτευγμα αυτό υπήρξε θεμελιώδες για την ανάπτυξη της αεροπορίας. Η επιτυχία του εγχειρήματος είχε ως αναπόφευκτη συνέπεια να συνδεθεί άρρηκτα το όνομα του Μπλεριό, αλλά και η μάρκα Zenith, με την ιστορία της αεροπορίας. Η Zenith εκμεταλλεύθηκε δεόντως αυτή τη σύνδεση για να κατασκευάσει μια σειρά οργάνων ελέγχου για αεροσκάφη, από τα οποία ξεχωρίζει το ρολόι αεροσκάφους τύπου 20 (montre d’aéronef type 20) του 1939. 
Από το 1939 και μετά, το ρολόι αυτό εντάσσεται στους πίνακες ελέγχου πολλών αεροσκαφών, όπως τα διάσημα αεροπλάνα Caudron που προορίζονται για την εκπαίδευση των πιλότων του Γαλλικού Στρατού.