Το μοντέλο της συλλογής μας, εμπνευσμένο από το μοντέλο Seikosha Kamikaze

● Όχι αδιάβροχο
● Όχι φωσφορίζον

ΠΕΜΠΤΗ
4 IOYNIOY

ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ
Το ρολόι των Ιαπώνων καμικάζι 
Ταγμένοι στις δυνάμεις του Άξονα, οι Ιάπωνες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τραγική κατάληξη την καταστροφή της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τις ατομικές βόμβες το 1945. Πριν τη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας την ίδια χρονιά, το ιαπωνικό πολεμικό ναυτικό είχε αποκτήσει μεγάλη φήμη χάρη στους Καμικάζι, τους πιλότους αυτοκτονίας που έπεφταν πάνω στα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, σε μια ύστατη απόπειρα να ανακόψουν την προέλαση του Αμερικανικού Ναυτικού. 
 
Η λέξη kamikaze (θεϊκός άνεμος στα ιαπωνικά) χρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικανούς μεταφραστές για να περιγράψει τις επιθέσεις αυτοκτονίας που εκτελούσαν οι πιλότοι μιας ειδικής μονάδας του Ιαπωνικού Αυτοκρατορικού Στόλου. 
 
Το ρολόι αυτό, μοντέλο Seikosha Κamikaze, το φορούσαν στον καρπό τους οι Ιάπωνες πιλότοι αυτοκτονίας ενώ πραγματοποιούσαν την ύστατη αποστολή τους. H ονομασία του ακούγεται ίσως οικεία επειδή η Seikosha ανήκε στη δημοφιλή ωρολογοποιία Seiko, που κατασκεύαζε ρολόγια για στρατιωτικούς και πολίτες από τον 19ο αιώνα. 
Όπως και στο γερμανικό B-Uhr, το μεγάλων διαστάσεων περίβλημα και η κορώνα σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να διευκολύνεται ο χειρισμός τους με χοντρά δερμάτινα γάντια. Το συγκεκριμένο μοντέλο διέθετε ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: περιστρεφόμενη στεφάνη που επέτρεπε τη μέτρηση του χρόνου μεταξύ των αποστολών. 
Λόγω των συνθηκών κάτω από τις οποίες χρησιμοποιούνταν αυτά τα ρολόγια, είναι πολύ σπάνιο να βρει κανείς κάποιο σε καλή κατάσταση. Πολύ λίγα διασώθηκαν, αλλά και από αυτά τα περισσότερα καταστράφηκαν. Υπάρχουν μόνο ορισμένα κομμάτια μουσειακής ποιότητας που περισυνελέγησαν από ναυάγια και των οποίων η αξία σε δημοπρασίες φτάνει τις 20 με 40 χιλιάδες δολάρια.