Το μοντέλο της συλλογής μας, εμπνευσμένο* από το μοντέλο Waltham 1942


● Όχι αδιάβροχο
● Όχι φωσφορίζον
*Το μικρό εσωτερικό χρονόμετρο προσφέρει την εμφάνιση των αυθεντικών χωρίς να είναι λειτουργικό.
ΠΕΜΠΤΗ
11 ΙΟΥΝΙΟΥ

AΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ
Το ρολόι των Αμερικανών αεροπόρων
Το 1850, στο Ρόξμπερι της Μασαχουσέτης, οι Ντέιβιντ Ντέιβις, Έντουαρντ Χάουαρντ και Ααρών Λάφκιν Ντένισον ίδρυσαν την εταιρεία που αργότερα θα μετονομαζόταν σε Waltham Watch Company. Η επαναστατική τους ιδέα ήταν να κατασκευάζουν τα τμήματα του εσωτερικού μηχανισμού με τόσο μεγάλη ακρίβεια ώστε να μπορούν να είναι πλήρως ανταλλάξιμα μεταξύ τους. Οι Χάουαρντ και Ντένισον κατόρθωσαν να τελειοποιήσουν και να κατοχυρώσουν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα σύστημα κατασκευής ρολογιών ακριβείας, δημιουργώντας αυτό που ονομάστηκε Αμερικανικό Σύστημα Ωρολογοποιίας. 
Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η εμπειρία της Waltham στον τομέα της αεροπορίας εξασφάλισε την παρουσία της στα πιο εμβληματικά αεροσκάφη της εποχής, όπως το F6F Hellcat, το βομβαρδιστικό B-24 Liberator, το θρυλικό Mustang P-51 και άλλα.  
Τα σχέδια της ήταν πιο πολύπλοκα από τα υπόλοιπα, ιδίως στο ζήτημα των επισκευών, για παράδειγμα το ελατήριο είχε πέντε μέρη και ήταν γνωστό για την τάση του να παθαίνει βλάβες. Ωστόσο, από τη στιγμή που θα γινόταν σωστή ρύθμιση, τα συγκεκριμένα ρολόγια ήταν άριστα. Αν χρησιμοποιούνταν διαρκώς, δεν χρειάζονταν συντήρηση για 4 ως 5 χρόνια.  
 
Το 1947 η Waltham ανέπτυξε το Type-1 Navigator Watch, το πρώτο ρολόι καρπού που έγινε απαραίτητο όργανο για όλες τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, τόσο στην αδιάβροχη εκδοχή του για το πολεμικό ναυτικό, όσο και στην ανθεκτική στη σκόνη εκδοχή για τις υπόλοιπες δυνάμεις. 
Τα ORD DEPT (Ordnance Department) ήταν τα πιο κοινά ρολόγια του αμερικανικού στρατού κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατασκευάζονταν από τους αμερικανικούς οίκους ωρολογοποιίας Bulova, Hamilton, Elgin και Waltham, με προσαρμογές στις συγκεκριμένες προδιαγραφές που απαιτούνταν για τον στρατό.